Lignohumax este o substanţă bioactivă adjuvantă pentru îmbunătăţirea structurii solului.

DESPRE PRODUS

Preparat din acizi humici, produs din lignină, 100% solubil, care se aplică pe sol sau foliar. Se prezintă sub formă depraf solzos, cu un conţinut de 90% de săruri deacizi humici, un conţinut ridicat de săruri potasice şi prezintă o aroma specifică de vanilie. Pe lângă acestea, produsul conţine importante micro şi macroelemente. Din punct de vedere chimic este compus din particule macro şi micromoleculare, care acţioneazădirect sau indirect asupra plantelor. Compuşii micromoleculari ai produsului pot fi absorbiţi direct de către planta, pe cale foliară. În schimb, compuşii macromoleculari acţionează în sol, printre altele şi ca formatori de humus, gustative si continutul de vitamine, proteine. Produsul nostru este primul în lume, ce conţine scara completă a substanţelor huminice, adică, compuşi macro- şi micromoleculari cu un conţinut total de 90 %.

INDICATII DE UTILIZARE

AGRICULTURA

– scufundarea sistemelor radiculare ale plantelor transplantate (scad efectele de stres, creste sanatoasa)
– însămânţarea şi îngrijirea spaţiilor verzi, însămânţarea şi îngrijirea plantelor furajere
– stropirea plantelor (efect pentru o crestere susţinută, effect antistres la secetă, ger şi supradoză de agenţi chimici).
– aplicare foliară (agricultura industrială, legumicultura, floricultura, ingrijire spaţii verzi, parcuri, s.a.md., efecte benefice asupra creşterii plantelor, stabilitatea fructelor la depozitare şi proprietăţi gustative îmbunătăţite)
– formarea meristemei (înmulţirea plantelor)
– la aplicarea în combinaţie cu îngrăşăminte minerale de sinteză (se economisesc până la 25 % îngrăşăminte chimice cu acelaşi efect, costurile logistice cu transportul de îngrăşăminte scad simţitor, împiedicarea levigării nutrienţilor în pânzele freatice)
– accelerarea compostării şi descompunerii substanţelor organice în sol (humificarea)

ZOOTEHNIE

Unele din preparate se pot folosi ca şi supliment nutritiv la găinile ouătoare şi puii Broiler. La puii Broiler creşterea este accelerata iar mortalitatea scade, la gainile ouătoare se prelungeşte perioada de clocit.

ECOLOGIE

Lignohumax fixează metalele grele şi radionuclizii în sol şi împiedică strecurarea acestora în lantul nutritiv. Compania noastră colaborează cu cele mai mari companii ruseşti, specializate în ecologizarea solurilor contaminate cu petrol.
LIGNOHUMAX are un efect rapid asupra descompunerii substanţelor huminice din sol. În aplicarea practică aceasta înseamna:
Resturile de plante, lemn şi scoarţa ca şi alte substanţe organice rămân pe o perioadă lungă de timp în sol fără a se descompune. Cu ajtuorul al LIGNOHUMAX bacteriile din sol sunt activate, accelerând aceste procese şi micşorând perioada de descompunere la 3 până la 5 luni. În sol se formează humusul care în principiu influenţează conţinutul de nutrienţi din sol.
La amestecarea LIGNOHUMAX cu ingrasamant respective solutii fitosanitare se recomanda intai dizolvarea LIGNOHUMAX in apa pentru scaderea pH-ului si evitarea reactiilor de precipitare.
Aplicarile in combinatie cu fitohormoni si/sau produse microbiene reduc dozele de aplicare si imbunatatesc efectele acestora.

agricultura-Lignohumax

AGRICULTURA

– 300g LIGNOHUMAX / ha la o aplicare singulara ( 100g la 200L apa / ha) de 2 – 3 ori pe sezon, pe soluri usoare se reduce doza la 200g / ha la fiecare.
– 60-90g LIGNOHUMAX / ha la o aplicare in combinatie cu ingrasamant si substante fitosanitare (200L de apa).

horticultura

HORTICULTURA

– 50 g Lignohumax / 100 L de apa o data pe saptamana ca aplicare foliara;
– la plante sensibile 20 g Lignohumax / 100 L de apa respective solutie pentru aplicarea foliara
– compost 10 g la 10 L de apa din care 3-5 l /m² la fiecare strat nou de 20 cm
– spatii verzi si gazon golf 300-600g / ha / an o aplicare 100gr la 200 L de apa
– hidroponic 0,005% – 0,001% din solutie aplicare.