Activator al metabolismului plantelor.

Caracteristici chimice si fizice:

Parametri Valoare
Umiditate in % max 10
Raport masa organica din masa uscata in % min 50
Continut substanta huminica din masa uscata in % min 50
Valoare pH 6,5-9,8

Ligno AKTIVATOR este un mixt omogen sub forma de praf din substante huminice si extract de alge marine brune. Substantele humice provin din produsul Lignohumax.
Ligno AKTIVATOR are o influență benefica și complexa pentru plante (stimulează creșterea rădăcinilor, are un efect pozitiv asupra procesului de fotosinteza, stimuleaza cresterea). În plus, acest produs are eficacitate împotriva secetei, frigului și starii de stres, suprima sensibilitatea plantelor la boli și ajută la creșterea productivității și calității culturilor.
Ligno AKTIVATOR favorizeaza formarea accelerata a perisorilor radiculari . Totuși, acesta nu înlocuiește fertilizarea principala. Substanțele active biologic din Ligno AKTIVATOR actioneaza activ în metabolismul celulei plantei, mai ales în mecanismele de apărare ale plantei. Efectul stimulator este, de asemenea, prezent in reacțiile la stres ale plantei.

agricultura-grau

Astfel, reacția de apărare a plantei nu este complet în detrimentul de formare a biomasei. Plantele se regenereaza mai repede după stresul biotic si abiotic și revin la creștere normală. Printre cele mai importante efecte ale preparatului este regenerarea și revitalizarea.
Substantele humice se regasesc in Ligno AKTIVATOR prin Lignohumax, un preparat castigat printr-o conversie aeroba intensiva a lignofosfatilor tehnici.
Cea de-a doua componenta a Ligno AKTIVATOR este un exract din algele marine brune Ascophyllum nodosum. In afara substantelor humice cu un procent mare de fractiuni cu greutate moleculare mica, in special acizii fulvici, produsul pe baza de alge marine contine un numar mare de aminoacizi naturali, oligopeptide și auxine, precum și un complex de substanțe active biologic, cum ar fi acidul shikimic, guaiacol, acid protocatechuic si altele.

Zone si moduri de aplicare:

Ligno AKTIVATOR favorizeaza formarea perisorilor radiculari. Prin aceasta se creste capacitatea de adsorbtie a apei si a substantelor nutritive. Culturile afectate de ierbicide, grindina si ingeht se regenereaza mai rapid, creste rezistenta la stres si perfomanta fotosintetica.
Ligno AKTIVATOR are o aplicabilitate larga si este determinat ca un suport pentru cresterea culturilor in camp, culturilor forestiere, culturilor de fructe începând cu formarea rădăcinii, creșterea suprafeței foliare pana la înflorire și coacerea fructelor.