Produs pe bază de alge - îngrăşământ organic mineral cu fosfor şi potasiu.

Alginure Biovital:

Compoziţie:

Părţile componente ale produsului Alginure® BioVital sunt produse din alge, conform ordonanţei de bază CE privind produsele ecologice nr. 834/2007, aminoacizii din plante, precum şi moleculele de zahăr cu lanţ scurt şi lung. In calitate de biostimulatori, aceste componente pot vitaliza plantele indirect. De asemenea, Alginure® Biovital mai conţine polizaharuri, grăsimi şi amino-acizi. Nutrienţii organici conţinuţi de Alginure® BioVital hrănesc plantele şi susţin metabolismul, promovează formarea zahărului printr-o mai bună putere de asimilare şi se ingrijesc de o aprovizionare echilibrată cu apă a celulelor plantelor. Comportamentul celulelor la osmoză va fi optimizat, astfel că plantele vor putea face faţă mai bine perioadelor de solicitare provocate de secetă sau frig. Rezultatul va fi o recoltă cu calitate mai sigură şi mai bună (culoare, aromă). Alginure® BioVital este foarte bine acceptat de plante.

alginure-aplicare-pe-sol

Utilizare:

Alginure® BioVital se poate folosi deja dintr-un stadiu de dezvoltare foarte timpuriu al plantelor cultivate (de ex. din stadiul 2 până la 4 al frunzelor), imediat ce plantele cresc intensiv. Este posibilă utilizarea periodică în combinaţie cu agenţii de protecţie a plantelor. La plantele lemnoase se poate realiza o aplicare preventive înainte de presare. Deoarece efectul produsului scade din cauza efectului de diluare (condiţionat de creşterea plantelor), vor fi necesare repetări ale aplicării la intervale de 10-12 zile în perioada de vegetaţie. Umezirea suficientă a tuturor elementelor plantelor reprezintă condiţia pentru obţinerea efectului dorit. În orice caz, plantele se vor stropi până vor fi ude complet.
Agitaţi bine produsul înainte de utilizare!
Cantitatea de apă consumată: cantitatea uzuală.

Aplicarea pe sol:

Substanţele active ale Alginure® BioVital pot fi absorbite şi prin rădăcini (de ex. fond de plante ornamentale în sere, plante lemnoase). Pentru tratarea solului este necesară o concentraţie crescută a produsului (2,5%). Se poate aplica pe sol umed, apoi se va uda uşor. Exemplu: 1,0 litru 40 litri apă, aplicare cu 5 litri spray lichid/100 m².

<palign=”justify”>A: îngrăşământ organic mineral PK
Aprobare individuală conform art. 9a DMG 1994
14 % P2O5 pentaoxid de fosfor solubil în apă
7 % K2O oxid de potasiu solubil în apă
0,6 % S sulf
9 % substanţă organică, fără cloruri
Greutate netă: 12 kg

Produsul este comercializat in canistre de 10 litri.

Consum:

Cultura Alginure BioVital litri/ha
Teren agricol 3 - 6
Viticultură 3 - 6
Pomicultură 3 - 6
Legumicultură 3 - 6
Cultură plante ornamentale 3 - 6
CAPSUNI
3-10 tratamente ale frunzelor până la colorarea fructelor 3 - 6
Tratament de toamnă mijlocul lunii octombrie 10
CONOPIDA
3 săptămâni de la plantare 3 - 6
Tratament la interval săptămânal 3 - 6
VARZĂ CHINEZEASCĂ
14 zile de la plantare 3 - 6
Tratament la interval săptămânal 3 - 6
LEGUME/SALATĂ
După plantare 3 - 6
3-5 tratamente la interval de 14 zile 3 - 6

Produs din alge conform ordonanţei de bază CE privind produsele ecologice nr. 834/2007.
Produsul poate fi amestecat cu îngrăşăminte lichide, agenţi de întărire a plantelor şi agenţi de protecţie a plantelor, cu excepţia produselor cu conţinut de calcar.